TUISKU - Hildur Halsband

Halsband ”Hildur"

Ø 19 mm

Total längd: ca 45 cm

925 silver

"Mitt hantverk, mina kreativa och konstnärliga sidor kommer från henne. En av de mest betydelsefulla platserna i mitt liv är just skogarna och älven i Kaitum, mormors barndomshem.

Nymanglade lakan efter ett skumbad, hjortronsylt och grädde i ett dricksglas att äta med sked, tålamodet att lära mig att sticka, lukten och spänningen att får följa med mormor till tvättstugan och vika tvätt, kakorna. Gräddfil till frukost för att det tyckte jag ju var mycket godare.

Sommaren i Kaitum då vi dansade hiphop och skrattade tills vi nästan kissade på oss. Då hon försökte sjunga med mig fast hon är tondövare än någon annan jag känner. När hon grät på skolavslutningen. När vi satte läppstift och attackpussade morfar när han kom från jobbet. Hjortronmyrarna, skidturerna, björkrötterna, växtfärgningen..

När du grät med mig när jag hade hemlängtan. ❤ Mormor"

Kollektionen ”Tuisku” kom till när jag tillverkade smycken inspirerade av mina fantastiska döttrar, Matilda och Amanda. Så småning om tillkom min mor Elisabeth och även jag själv. Senast i kollektionen är Hildur, min älskade mormor. Alla bär vi namnet Tuisku.

SKU: 1008

Buy this
  • 450,00 kr SEK
  • 1 Kvar
100 % SSL-säkrad